Категорія: НовиниОпубліковано: 26.09.2022

Post title getting code

Чотирнадцятого вересня відбувся окремий соціальний рейс від ADRA Ukraine, яким перевезли людей з інвалідністю до клінічного санаторію «Роща» у смт Пісочині Харківської області для лікування та реабілітації. Натомість іншу групу людей перевезли з санаторію до домівок у м. Лозовій. Так працівники благодійної організації відреагували на запит Лозівської міської ради Харківської області. Допомога стала можливою завдяки соціально-транспортному проєкту у співпраці з Ukraine Humanitarian Fund.

«Підтримка людей з інвалідністю дуже важлива, особливо у такий складний час, — коментує начальник Управління праці та соціального захисту Лозівської міської ради Вікторія Кіпкало, — незважаючи на активні бойові дії в країні, люди з інвалідністю потребують планової реабілітації, можливо навіть більше, ніж раніше. Тож ми дуже дякуємо ADRA Ukraine за допомогу в наданні безкоштовного транспорту для цієї “подорожі”. Ви робите важливу справу для нашої громади».

У межах соціально-транспортного проєкту ADRA Ukraine, що реалізується у співпраці з Ukraine Humanitarian Fund, окрема увага приділяється підтримці людей з інвалідністю. З активізацією бойових дій у лютому 2022 року благодійна організація здійснювала спеціальні евакуаційні рейси задля вивезення таких людей зі Слов’янська та Бахмута Донецької області. З лютого 2022 року завдяки цьому проєкту транспортну підтримку отримали майже три тисячі осіб з інвалідністю. Також у співпраці з Національним інститутом раку в Україні працівники ADRA Ukraine надавали транспортну допомогу в евакуації за кордон людям з важкими онкологічними захворюваннями.

Всього за останні сім місяців безкоштовними соціальними рейсами скористалися понад двадцять дві тисячі осіб, евакуйовано більше п’яти тисяч людей. Робота триває.

Інші новини:

Інші новини: